Шампион по културизъм от Благоевград с благотворителна кауза.

 

georgi

Освен да печели титли и медали, Георги Георгиев дарява паричните си премии на семейства в нужда.

 

Още в началото на своята състезателна кариера Георги си обещава да помага на хора в нужда и така вече 12 години шампионът на България по културизъм има още един мотив да мери сили с най-добрите в този спорт.

„Откакто се състезавам всяка една стотинка съм дал обет на себе си да я дарявам на хора, които се намират в нужда. Помагал съм на хора, на които им предстои трансплантация на органи, на хора, които са в много тежки здравословни състояния - главно деца. Та, мотивацията ми бе единствено да отида да взема парите, за да мога да ги даря“, заяви Георгиев пред камерата на БНТ за предаването „България в 60 минути“.

В рамките на по-малко от месец Георги печели две състезания - балканския шампионат в Северна Македония и държавното първенство в Пазарджик. В родния шампионат участва заради рекордния награден фонд, а парите от него вече имат своите адресати.

„Говорил съм вече с община Благоевград две от тези четири хиляди лева ще ги даря на семейства от областта, които са в нужда, като останалите пари ще ги дарим заедно с Стефан Апостолов. Неговата кауза е да помага на двойки, които имат репродуктивни проблеми“, каза културистът.

Не мотивацията, а дисциплината е водеща според Георгиев. Стреми се да дава добър пример на младите и най-важното да ги учи на доброта и човечност.

„Най-вече искам да покажа на хората, че трябва да сме съпричастни. Аз не съм богат човек. Много хора се бъркат. Имам кредити, които връщам, работя от сутрин до вечер с клиенти във фитнеса, нямам излишни пари. Даже не ми стигат парите, но това е обет, който съм дал и знам, че тези пари ще отидат при хора, които наистина имат нужда от тях“, сподели той.

Освен с пари на хора в нужда, Георги помага и с полезни съвети. Натрупаният опит като състезател и познанията в сферата на анатомията дават на шампиона достатъчно знания, които да предаде на младите.

„Ако искаш здравословно да си добре, основното е спазването на правилни хранителни навици и спорт. Дали ще бъде тренировка във фитнес зала или някакъв друг вид спорт – спортуване и правилен начин на хранене“, добави героят ни.

На Георги му предстои още едно последно състезание в кариерата. След месец той ще участва на световното първенство, за да чуе българския химн. Нещо, което ще запомни за цял живот и, разбира се, да изпълни обещанието си за пореден път.

 

Търсене в сайта

От галерия

Фейсбук приятели